Sähköpostilaatikon asennustiedot sähköpostisovelluksia varten

Seuraavassa ohjeesta on kuvattu mitkä ovat Nebulan tarjoamien sähköpostipalvelujen asennustiedot sähköpostisovelluksia varten. Lähes poikkeuksetta jokainen sähköpostisovellus kysyy samat tiedot sähköpostilaatikon asennusta varten. Asennustietoja kuvaavat termit saattavat vaihdella sähköpostisovelluksesta riippuen.

Nebula tarjoaa useita eri sähköpostipalveluita ja niistä on olemassa useita eri versioita. Palvelunimikkeen saat selville esimerkiksi tilausvahvistuksesta tai laskultasi. Mikäli kaipaat apua tietojen selvittämisessä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Sisällysluettelo

1. Sähköpostilaatikon asennustiedot

Nebulan vanhempi sähköpostipalvelu (tilattu ennen vuotta 2014)

MyNebula-hallintapaneelin sähköpostipalvelu (tilattu aikaisintaan vuonna 2014)

Sähköposti ja kalenteri (Microsoft Exchange)

Sähköposti ja kalenteri (2007 versio)

Sähköposti ja kalenteri (2010, vanhempi versio)

Sähköposti ja kalenteri (2010, uudempi versio)

Sähköposti ja kalenteri (IMAP-protokolla)

Office 365

Office 365 (IMAP-protokolla)

Nebula Internet -palvelun mukana tulevat NBL.FI -sähköpostilaatikot

2. Autentikoiva SMTP

Vanhempi autentikoiva SMTP –palvelu (tilattu ennen vuotta 2014)

MyNebula-hallintapaneelin Autentikoiva SMTP -palvelu (tilattu aikaisintaan vuonna 2014)

3. Sähköpostiliikenteen portit

1. Sähköpostilaatikon asennustiedot

Nebulalla on useita eri sähköpostipalveluita ja näin ollen sähköpostilaatikon asennuksessa käytettävät asetukset riippuvat ostetusta palvelusta sekä oston ajankohdasta. Sähköpostiasetukset ovat samat, ottamatta huomioon mikä päätelaite tai sähköpostisovellus on kyseessä. Jotkut ilmaiset sähköpostisovellukset eivät kuitenkaan tue jokaista sähköpostiprotokollaa.

Nebulan vanhempi sähköpostipalvelu (tilattu ennen vuotta 2014)

Palvelut:

• Webhotel Pro
  • Webhotel Advanced
  • Webhotel Exclusive
  • Sähköpostipalvelut

Mikäli et tiedä saapuvan postin palvelinta, käyttäjätunnusta tai salasanaa, sinulla ei ole palvelun tilausvahvistusta eikä pääsyä Nebulan sähköpostinhallintaan https://mailadmin.nebula.fi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Prokolla/Tilityyppi

IMAP*

Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin)

Vaihtelee. Löytyy tilausvahvistukselta.

Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi)

Vaihtelee. Löytyy tilausvahvistuksesta. Käyttäjätunnukset muodostuvat normaalisti verkkotunnuksesta sekä numerosta. Esimerkiksi yritysfi1, yritysfi2, yritysfi3 jne.

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Salasana

Sähköpostilaatikkosi salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://webmail.nebula.fi

Portti

Ehdotettu oletusarvo**

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin)

Määräytyy Internet yhteyden–palveluntarjoajan mukaan. Esimerkiksi:

• Sonera: mail.inet.fi
  • Elisa: smtp.kolumbus.fi
  • DNA: smtp.dnainternet.net
  • Nebula: smtp.nebula.fi

Tarkemmat tiedot saat Internet yhteyden –palveluntarjoajaltasi.

Tunnistautuminen/Autentikointi

Pois päältä

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)**

* = Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostilaatikkoa voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen. POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa aina näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua automaattisesti oikein. Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

MyNebula-hallintapaneelin sähköpostipalvelu (tilattu aikaisintaan vuonna 2014)

Kyseessä on Nebulan uusin sähköpostipalvelualusta. Jos olet saanut tunnukset Nebulan hallintapaneeliin (https://cp.mynebula.fi) ja voit hallita palveluasi hallintapaneelin kautta, lue tästä ohjeesta sähköpostilaatikkosi asentamiseen tarvittavat tiedot.

Ohje koskee MyNebula-hallintapaneelissa hallittavia palveluja:

• Webhotel Pro
  • Webhotel Advanced
  • Webhotel Exclusive
  • Kotisivutyökalu Pro
  • Sähköpostipalvelut

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi

IMAP*

Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin)

mail.mynebula.fi

Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi)

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Salasana

Sähköpostilaatikkosi salasana (asetettu MyNebula-hallintapaneelissa). Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://webmail.nebula.fi Mikäli olet unohtanut salasanasi, voit resetoida sähköpostilaatikon salasanan MyNebula-hallintapaneelissa.

Portti

Ehdotettu oletusarvo**

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin)

Määräytyy Internet yhteyden–palveluntarjoajan mukaan. Esimerkiksi:

• Sonera: mail.inet.fi
  • Elisa: smtp.kolumbus.fi
  • DNA: smtp.dnainternet.net
  • Nebula: smtp.nebula.fi

Tarkemmat tiedot saat Internet yhteyden –palveluntarjoajaltasi.

Tunnistautuminen/Autentikointi

Pois päältä

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)**

= Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostia voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen.

POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin sähköpostia voi lukea vain yhdellä laitteella. POP-protokollaa käytettäessä esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein. Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

Sähköposti ja kalenteri (Microsoft Exchange)

Ohje koskee seuraavia palveluja:

• Sähköposti ja Kalenteri

Sähköposti ja Kalenteri –palvelusta on olemassa kolme eri versiota. Löydät sähköpostiasetukset tilausvahvistukselta. Mikäli sinulla ei ole tilausvahvistusta tallessa, voit testata sinulle käyvät asetukset alla olevista vaihtoehdoista tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja varmistaa oikean version.

Mikäli haluat Exchange-asetuksista tulostettavan version tai haluat asettaa sähköpostin manuaalisesti, löydät ohjeet täältä.

Sähköposti ja kalenteri (2007 versio)

POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi:

Microsoft Exchange

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Palvelin

ex07.nebula.fi

Toimialue/Domain:

NBL

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://ex07.nebula.fi

Sähköposti ja kalenteri (2010, vanhempi versio)

POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi:

Microsoft Exchange

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Palvelin

ex10.nebula.fi

Toimialue/Domain:

NEBULA

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://ex10.nebula.fi

Sähköposti ja kalenteri (2010, uudempi versio)

POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi:

Microsoft Exchange

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Palvelin

he10.nebula.fi

Toimialue/Domain:

NBLHE

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://he10.nebula.fi

Sähköposti ja kalenteri (IMAP-protokolla)

Kaikki kolmannen osapuolen sähköpostisovellukset eivät tue Exchange –protokollaa. Sähköpostilaatikko on mahdollista asentaa IMAP-protokollaa käyttäen, mutta tällöin kaikki palvelun ominaisuudet eivät ole käytettävissä. Suosittelemme Sähköposti ja kalenteri –palvelun käyttöä vain Exchange-protokollalla sekä Microsoft Outlook -sähköpostiohjelmalla. Emme takaa Sähköposti ja kalenteri -palvelun oikeanlaista toimintaa muilla kuin Exchange-protokollalla.

Ohessa on esimerkkiasetukset, mikäli olet asentamassa Sähköposti ja kalenteri –palvelua IMAP-protokollaa käyttäen.

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi

IMAP*

Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin)

Määräytyy palvelun version mukaan:

• ex07.nebula.fi
  • ex10.nebula.fi
  • he10.nebula.fi

Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi)

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana.

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)**

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin)

Määräytyy version mukaan:

• ex07.nebula.fi
  • ex10.nebula.fi
  • he10.nebula.fi

Tunnistautuminen/Autentikointi

Päällä

• Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

• Salasana

Sähköpostilaatikon salasana.

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)**

* = Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostilaatikkoa voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen. POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein. Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

Office 365

Ohje koskee seuraavia palveluja:

• Office 365 Business Essentials
  • Office 365 Business
  • Office 365 Business Premium

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi:

Microsoft Exchange

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Palvelin

outlook.office365.com

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://portal.office.com

Office 365 (IMAP-protokolla)

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi

IMAP*

Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin)

outlook.office365.com

Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi)

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana.

Portti

993 (SSL-suojattu)

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin

(SMTP –palvelin)

smtp.office365.com

Tunnistautuminen/Autentikointi

Päällä

• Käyttäjätunnus

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)

• Salasana

Sähköpostilaatikon salasana.

Portti

587 (STARTTLS-suojattu)

* = Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostilaatikkoa voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen. POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

Nebula Internet -palvelun mukana tulevat NBL.FI -sähköpostilaatikot

Nebula Internet -palveluiden mukana asiakkaille tarjotaan veloituksettomana lisäpalveluna @nbl.fi -päätteellisiä sähköpostilaatikoita. Asiakas saa tilausvahvistuksessa aktivointikoodin, jolla sähköpostilaatikkoja voi ottaa käyttöön. Asiakas voi luoda ja hallinnoida sähköpostilaatikoita sähköpostinhallinnassa osoitteessa http://asetukset.nbl.fi

SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

Protokolla/Tilityyppi

IMAP*

Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin)

mail.nbl.fi

Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi)

Käyttäjätunnuksen voit tarkistaa sähköpostinhallinnasta osoitteesta http://asetukset.nbl.fi

Sähköpostiosoite

Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi.)

Salasana

Sähköpostilaatikon salasana.

Portti

143 (IMAP, ei SSL-salausta)

110 (POP, ei SSL-salausta)

993 (IMAP, SSL-salaus päällä)

995 (POP, SSL-salaus päällä)

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin

(SMTP –palvelin)

Määräytyy Internet yhteyden–palveluntarjoajan mukaan. Esimerkiksi:

Sonera: mail.inet.fi
Elisa: smtp.kolumbus.fi
DNA: smtp.dnainternet.net
Nebula: smtp.nebula.fi

Tunnistautuminen/Autentikointi

Pois päältä

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)

= Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostilaatikkoa voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen. POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein. Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

2. Autentikoiva SMTP

Mikäli sinulla on jokin muu sähköpostipalvelu kuin Sähköposti ja kalenteri –palvelu, niin lähtevän postin palvelin on aina Internet-operaattorin mukainen. Käytännössä aina vaihtaessa verkkoa, joudut vaihtamaan lähtevän postin palvelinta, jotta pystyt lähettämään sähköpostiviestejä.

Autentikoiva SMTP –palvelun avulla lähtevän postin palvelin on aina sama, vaikka liikkuisit verkoissa toisella puolella maapalloa. Palvelu on erityisesti suunniteltu liikkuvia työntekijöitä varten. Palvelun voit tilata verkkosivujemme kautta tai olemalla yhteydessä myyntiimme. Myös autentikoiva SMTP -palvelusta on olemassa kaksi eri versiota.

Vanhempi autentikoiva SMTP –palvelu (tilattu ennen vuotta 2014)

Ohje koskee seuraavia palveluja:

• Autentikoiva SMTP

Mikäli et tiedä käyttäjätunnusta, salasanaa eikä sinulla ei ole palvelun tilausvahvistusta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Tietoturvasyistä emme näe palvelun tämänhetkistä salasanaa, mutta voimme kuitenkin resetoida salasanan. Huom! Autentikoiva SMTP –palvelu voi olla käytössä koko yritykselläsi, joten mikäli salasana resetoidaan, se tulee vaihtaa jokaisen käyttäjän päätelaitteisiin. Kysythän siis ensisijaisesti salasanaa palvelun muilta käyttäjiltä.

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin)

auth-smtp.nebula.fi

Tunnistautuminen/Autentikointi

Päällä

• Käyttäjätunnus

Löytyy tilausvahvistukselta.

• Salasana

Löytyy tilausvahvistukselta.

Portti

25 (Nebulan verkkoyhteys)

587 tai 465 (Muun operaattorin verkkoyhteys)**

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein. Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

MyNebula-hallintapaneelin Autentikoiva SMTP -palvelu (tilattu aikaisintaan vuonna 2014)

Ohje koskee MyNebula-hallintapaneelissa hallittavia palveluja:

• Autentikoiva SMTP

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin)

auth-smtp.mynebula.fi

Tunnistautuminen/Autentikointi

Päällä

• Käyttäjätunnus

Käyttäjän itse määrittämä.

• Salasana

Käyttäjän itse määrittämä.

Portti

587 tai 465 (Muu kuin Nebulan verkko-yhteys)

Voitte hallita palvelua (mm. käyttäjätunnuksia ja salasanoja) MyNebula-hallintapaneelissa osoitteessa https://cp.mynebula.fi

Tarvittaessa katso lisätietoa porteista kappaleesta 3.

3. Sähköpostiliikenteen portit

Porttien tulisi aina asettua automaattisesti ja oletusporttien tulisi toimia. Emme kuitenkaan voi taata tätä kaikissa 3. osapuolen sähköpostisovelluksissa, joten ohessa on listattu sähköpostiliikenteen käyttämät portti-/ suojausyhdistelmät.

SAAPUVA POSTI (IMAP)

PORTTI

SSL-suojaus pois päältä

SSL-suojaus päällä

SAAPUVA POSTI (POP)

PORTTI

SSL-suojaus pois päältä

SSL-suojaus päällä

LÄHTEVÄ POSTI (SMTP)

PORTTI

SSL-suojaus pois päältä

25 tai 587

SSL-suojaus päällä