Hei! Yhdistymme pian Inmicsin kanssa ja samalla verkkosivumme päivittyvät!Lue lisää

SSL-sertifikaatin asennus ja käyttöönotto (MyNebula-hallintapaneeli)

MyNebula-hallintapaneelissa voit luoda itse allekirjoitetun SSL-sertifikaatin (Self Signed), luoda sertifikaatin allekirjoituspyynnön tai lisätä jo olemassa olevan SSL-sertifikaatin. Sinulla on oltava MyNebula-tunnukset ja sekä Webhotellipalvelu.

Mikäli olet kiinnostunut virallisen SSL-sertifikaatin hankkimisesta tai kaipaat opastusta oikean sertifikaatin valinnassa, olethan yhteydessä Nebulan myyntiin.

Mikäli kohtaat haasteita SSL-sertifikaatin hallinnassa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

SSL-sertifikaation asennus ja käyttöönotto

• IP-osoitteen tilaaminen​
  • Sertifikaattien hallinta
  • Itse allekirjoitetun SSL-sertifikaatin luominen
  • Allekirjoituspyynnön (Certificate Signing Request) luominen
  • SSL-sertifikaatin lisääminen
  • Yksityisen avaimen lisääminen (Private Key)
  • SSL-suojauksen aktivointi

Aloita kirjautumalla hallintapaneeliin osoitteessa: https://cp.mynebula.fi

Varmista tämän jälkeen, että hallintapaneelin oikeassa yläkulmassa on valittuna Webhotel-palvelu.

IP-osoitteen tilaaminen

SSL-sertifikaatti vaatii toimiakseen oman IP-osoitteen. Voit tilata Webhotellipalveluusi IP-osoitteen lisäpalveluna. Voit tilata IP-osoitteen verkkokaupasta webhotellipalvelun tilaamisen yhteydessä, tai jälkeenpäin hallintapaneelista.

Aloita IP-osoitteen tilaaminen klikkamalla hallintapaneelin etusivun "Kauppa" otsikon alta "Osta lisää resursseja".

Valitse avautuvasta listasta webhotellipalvelusi.

Muuta IP-osoitteiden kappalemäärä yhdeksi ("1"). Klikkaa tämän jälkeen "Seuraava".

Viimestele IP-osoitteen tilaus klikkaamalla "Tilaa".

Tilattu IP-osoite tulee vielä ottaa käyttöön polussa Manage Website > Web Hosting Settings > Edit > IP Address Type: Exclusive IPv4 > Submit. Mikäli verkkotunnuksen nimipalveluylläpito on siirretty MyNebulaan, siirtyy uusi IP-osoite automaattisesti sen nimipalveluasetuksiin. Jos nimipalveluylläpito ei ole MyNebulassa, tulee verkkotunnuksen liikenne ohjata uuteen IP-osoitteeseen erikseen.

Sertifikaattien hallinta

Siirry MyNebula-hallintapaneelin etusivulta välilehdelle "Asiakkuus".

Klikkaa seuraavaksi otsikkoa "Tilin asetukset".

Klikkaa avautuvalta sivulta "Lisää työkaluja".

Valitse avautuvan sinut työkaluista "SSL-sertifikaatit", jolloin sinulle aukeaa SSL-sertifikaattien hallintasivu.

Itse allekirjoitetun SSL-sertifikaatin luominen

Klikkaa SSL-sertifikaattien hallintasivulla vaihtoehtoa "Luo uusi sertifikaatti".

Syötä sertifikaatin tiedot ja klikkaa tämän jälkeen "Seuraava". Saat tämän jälkeen yhteenvetosivun. Yhteenvetosivulta voit ladata sekä SSL-sertifikaatin, että sen yksityisen avaimen paikallisesti, esimerkiksi tietokoneesi omiin tiedostoihisi. Lataa sertifikaatti sekä yksityinen avain talteen ja klikkaa "Valmis".

Allekirjoituspyynnön (Certificate Signing Request) luominen

Mikäli haluat tilata verkkosivuillesi SSL-sertifikaatin 3. osapuolelta, voit luoda allekirjoituspyynnön MyNebula-hallintapaneelista. Allekirjoituspyyntö tarvitaan virallisen SSL-sertifikaatin hankkimiseksi.

Klikkaa SSL-sertifikaattien hallintasivulla vaihtoehtoa "Luo sertifikaatin allekirjoituspyyntö".

Täytä allekirjoituspyynnön tiedot ja klikkaa "Seuraava". Saat tämän jälkeen yhteenvetosivun. Yhteenvetosivulta voit ladata allekirjoituspyynnön paikallisesti, esimerkiksi tietokoneesi omiin tiedostoihisi. Lataa allekirjoityspyyntö talteen ja klikkaa "Sulje".

(Sertifikaatin allekirjoituspyyntöön syötettävien tietojen muoto saattaa vaihdella riippuen sertifikaatin toimittavasta osapuolesta. Olethan yhteydessä sertifikaatin myöntävään tahoon varmistaaksesi tietojen muodon.)

SSL-sertifikaatin lisääminen

Mikäli sinulla on jo tilattuna SSL-sertifikaatti tai olet luonut hallintapaneelissa sertifikaatin (Self signed), voit lisätä sen käyttöösi seuraavilla ohjeilla.

Klikkaa SSL-sertifikaattien hallintasivulla vaihtoehtoa "Lataa kappale".

Kun olet lisäämässä SSL-sertifikaattia, valitse kappaleen tyypiksi "Certificates". Kirjoita halutessasi sertifikaatille nimi sekä kuvaus ja valitse lopuksi sertifikaatti, klikkaamalla "Valitse tiedosto". Kun olet valmis, klikkaa "Tallenna".

(Lisättävän sertifikaatin tulee olla base64-muodossa).

Yksityisen avaimen lisääminen (Private Key)

Mikäli sertifikaatti ei ole luotu hallintapaneelista, sinun tulee myös lisätä yksityinen avain.

Klikkaa SSL-sertifikaattien hallintasivulla vaihtoehtoa "Lataa kappale".

Kun olet lisäämässä yksityistä avainta, valitse kappaleen tyypiksi "Private Keys". Kirjoita halutessasi yksityiselle avaimelle nimi sekä kuvaus ja valitse lopuksi avain, klikkaamalla "Valitse tiedosto". Kun olet valmis, klikkaa "Tallenna".

SSL-suojauksen aktivointi

Siirry MyNebula-hallintapaneelin etusivulta välilehdelle "Sivustot" ja valitse avautuvasta listasta se verkkosivusto, johon SSL-suojaus ollaan aktivoimassa. Seuraavaksi sinulle avautuu kyseisen verkkosivuston hallintasivu.

Klikkaa verkkosivun hallintasivulta otsikkoa "Verkkosivuston ylläpitoasetukset".

Klikkaa välilehteä "SSL".

Klikkaa painiketta "Ota SSL käyttöön".